1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (27 arvostelua, keskiarvo: 3,78 / 5)
Ladataan...

Joululaatikkojen tekemistä voi helpottaa hankkimalla kaupan hedelmä-vihannesosastolta tai pakastealtaasta valmiita soseita.
Näin laatikot syntyvät kädenkäänteessä ja maistuvat ihan yhtä hyviltä kuin itse kuorituista ja keitetyistä valmistetut.

Alumiiniset Eskimo-vuoat ovat käteviä, ellei ruokaa sitten halua valmistaa juhlavampaan vuokaan.
Koska jouluna on usein tarjolla useampaa laatikkoruokaa, näitä vuokia mahtuu uuniin lämmitysvaiheessa useampi kerralla ja saat monta laatikkoa lämpimäksi samaan aikaan.
Vuokia löytyy useissa eri kokoluokissa.

Tästä määrästä valmistat yhden 0,85 litran vetoisen laatikon.

Nopea lanttulaatikko

500 g lanttusosetta
1/2 dl ruiskorppujauhoja
1 dl kermaa tai maitoa
1 muna
1/2 dl siirappia
suolaa
ripaus inkivääriä
ripaus maustepippuria


Pinnalle:
korppujauhoja
muutama nokare voita

Mittaa kulhoon ruiskorppujauhot ja neste, anna turvota hetki.
Lisää lanttusose, muna, siirappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos uunivuokaan.
Ripottele pinnalle vielä hieman korppujauhoja ja nosta päälle muutama nokare voita.
Kypsennä 175 asteessa noin tunti.