Nokkosletut
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- 7 dl nokkonen
- 5 dl maito
- 2 kananmuna
- 1 tl suola
- 1 rkl Dansukker Taloussokeri
- 2 rkl voi
- 3 dl vehnäjauho
Paistamiseen:
- voi
- (vaihtoehto) rypsiöljy
Puolukkahillo:
- 1 l puolukka
- 160 g Dansukker Hillo-marmeladisokeri
Kevään ensimmäiset nokkoset ovat mainiota superruokaa. Valmista herkullisia nokkoslettuja ja tarjoa ihanan puolukkahillon kanssa. Kerää nokkoset paksut hansikkaat kädessä, sillä ne polttavat.
Nuoret nokkoset ovat parhaita.
Nokkosletut
25-30 kpl
reilusti vettä
7 dl tuoreita nokkosia tai 2 dl ryöpättyjä
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
2 rkl sulatettua voita tai rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
voita tai rypsiöljyä
Puolukkahillo:
1 l puolukoita
n. 160 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Kiehauta vesi ja lisää nokkoset kiehuvaan veteen.
Keitä muutama minuutti, valuta ja jäähdytä.
Hienonna nokkoset veitsellä työlaudalla.
Laita maito kulhoon ja sekoita joukkoon rikotut kananmunat.
Lisää suola, taloussokeri, sulatettu voi tai rypsiöljy ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen kypsennystä.
Paista kuumalla pannulla voissa tai öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi letuiksi.
Valmista seuraksi puolukkahillo.
Laita puolukat kasariin ja lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri.
Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
Mikäli et käytä hilloa heti, laita se kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen asti.