Nokkosletut

  • 15 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

38 arvostelua. Keskiarvo: 2.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

30 annosta
  • vesi
  • 7 dl nokkonen
  • 5 dl maito
  • 2 kananmuna
  • 1 tl suola
  • 1 rkl Dansukker Taloussokeri
  • 2 rkl voi
  • 3 dl vehnäjauho
Paistamiseen:
  • voi
  • (vaihtoehto) rypsiöljy
Puolukkahillo:
  • 1 l puolukka
  • 160 g Dansukker Hillo-marmeladisokeri

Kevään ensimmäiset nokkoset ovat mainiota superruokaa. Valmista herkullisia nokkoslettuja ja tarjoa ihanan puolukkahillon kanssa. Kerää nokkoset paksut hansikkaat kädessä, sillä ne polttavat.
Nuoret nokkoset ovat parhaita.

Nokkosletut
25-30 kpl

reilusti vettä
7 dl tuoreita nokkosia tai 2 dl ryöpättyjä
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
2 rkl sulatettua voita tai rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen:
voita tai rypsiöljyä

Puolukkahillo:
1 l puolukoita
n. 160 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kiehauta vesi ja lisää nokkoset kiehuvaan veteen.
Keitä muutama minuutti, valuta ja jäähdytä.
Hienonna nokkoset veitsellä työlaudalla.
Laita maito kulhoon ja sekoita joukkoon rikotut kananmunat.
Lisää suola, taloussokeri, sulatettu voi tai rypsiöljy ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen kypsennystä.
Paista kuumalla pannulla voissa tai öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi letuiksi.
Valmista seuraksi puolukkahillo.
Laita puolukat kasariin ja lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri.
Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
Mikäli et käytä hilloa heti, laita se kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen asti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä