1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,60 / 5)
Ladataan...

Kevään ensimmäiset nokkoset ovat mainiota superruokaa. Valmista herkullisia nokkoslettuja ja tarjoa ihanan puolukkahillon kanssa. Kerää nokkoset paksut hansikkaat kädessä, sillä ne polttavat.
Nuoret nokkoset ovat parhaita.

Nokkosletut
25-30 kpl

reilusti vettä
7 dl tuoreita nokkosia tai 2 dl ryöpättyjä
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
2 rkl sulatettua voita tai rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen:
voita tai rypsiöljyä

Puolukkahillo:
1 l puolukoita
n. 160 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kiehauta vesi ja lisää nokkoset kiehuvaan veteen.
Keitä muutama minuutti, valuta ja jäähdytä.
Hienonna nokkoset veitsellä työlaudalla.
Laita maito kulhoon ja sekoita joukkoon rikotut kananmunat.
Lisää suola, taloussokeri, sulatettu voi tai rypsiöljy ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen kypsennystä.
Paista kuumalla pannulla voissa tai öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi letuiksi.
Valmista seuraksi puolukkahillo.
Laita puolukat kasariin ja lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri.
Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
Mikäli et käytä hilloa heti, laita se kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen asti.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.