1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arvostelua, keskiarvo: 4,08 / 5)
Ladataan...

Paistettu riisi ja kasvikset ovat kuin aasialainen versio pyttipannusta. Jalotofu on mainio proteiinilisä tässä kaikille maistuvassa ruoassa. Kasviksia voit käyttää oman maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Älä kuitenkaan unohda yrttejä, sillä ne kruunaavat tämän ruoan.

Nasi goreng Jalotofu
4 annosta

270 g Jalotofu, maustamaton
2 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
1 tl currya
½ tl savupaprikajauhetta
3 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi

Lisäksi:
8 dl kypsää Jasmin- tai basmatiriisiä
3 porkkanaa
150 g sokeriherneenpalkoja
1 keltainen paprika
2 valkosipulinkynttä
½ chilipaprika
2-3 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
½ ruukku persiljaa
½-1 ruukku korianteria
(soijakastikettta)
mustapippuria myllystä

Kuivaa Jalotofu talouspaperilla ja anna seistä paperin sisällä noin 15 minuuttia.
Kypsennä sillä välin Jasmin- tai basmatiriisi.

Kuutioi Jalotofu.
Kuumenna oliivi- tai avokadoöljy pannulla. Lisää joukkoon curry ja paprikajauhe ja kääntele miedolla lämmöllä. Lisää tofukuutiot ja kääntele mausteiden kanssa pannulla. Lisää soijakastike ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Paista, kunnes pinta on mukavan rapea.
Nosta tofukuutiot sivuun.

Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi paprika. Hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika.
Hienonna persilja ja korianteri.

Lisää kasvikset ja kääntele kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
Lisää kypsä riisi ja kääntele seosta vielä muutaman minuutin ajan.
Lisää lopuksi joukkoon paistetut tofukuutiot ja mustapippuria myllystä, sekä hienonnetut yrtit.
Tarkista maku. Mausta vielä tarvittaessa soijakastikkeella.

Vinkki! Jos kananmuna kuuluu ruokavalioosi, riko joukkoon loppuvaiheessa kaksi kananmunaa ja anna hyytyä hiljalleen joukkoon. Kun muna alkaa hyytyä, kääntele seosta.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.