1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Marinoidut paprikat sopivat moneen tarkoitukseen. Ne maustavat upeasti erilaiset salaatit ja sopivat sellaisenaan vaikka leivän päälle. Kun kotimaiset paprikat ovat parhaimmillaan, osta niitä kerralla reilu määrä ja valmista tuliaiseksi ystäville.

Marinoitua paprikaa
4 annosta

2 keltaista paprikaa
2 punaista paprikaa
2‐3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
suolaa
mustapippuria
3 dl rypsi‐ tai oliiviöljyä
½ dl vettä

Puolita paprikat ja poista siemenet.
Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kupera pinta ylöspäin ja paista
200‐asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta kupruilee hieman ja paprikat
pehmenevät.
Laita paprikat puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin kerroksittain.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi myös chilipaprika.
Laita ne kasariin. Rouhi joukkoon hieman suolaa ja mustapippuria. Mittaa joukkoon
rypsi‐ tai oliiviöljy ja vesi. Kiehauta ja kaada liemi paprikoiden päälle.
Laita kansi kiinni ja säilytä jääkaapissa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.