1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Koska rupesin valmistamaan intialaista Poori-leipää, piti seuraksi keksiä sopiva ruoka.
Löysin mielenkiintoisen kasvisuokaohjeen kirjasta Suuri Aasialainen keittokirja.
Vaikka ohjeessa olikin vihreitä linssejä, päätin, että punaiset saavat kelvata, sillä niitä oli kaapissa valmiiksi.
Melko työläältä tämän ruoan valmistus tuntui, mutta pidin kyllä lopputuloksesta, vaikken linssien suureksi ystäväksi tunnustaudukaan.
Muistathan laittaa linssit likomaan edellisenä päivänä!
Huom! Kostuta kätesi ennen pyöryköiden tekoa!

Linssi-bhujapata

5 dl vihreitä tai punaisia linssejä
1 iso sipuli
1 iso peruna
1 tk jauhettua juustokuminaa (jeera)
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kurkumaa
90 g vehnäjauhoja
2 rkl öljyä + öljyä paistamiseen
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 1/2 dl paseerattuja tomaatteja
5 dl kasvislientä
2 1/2 dl kermaa
200 g vihreitä papuja, joista on poistettu kärjet ja kovat kannat
2 viipaloitua porkkanaa

Peitä linssit kylmällä vedellä ja liota yön yli, valuta hyvin.
Raasta peruna ja sipuli ja valuta ylimääräinen neste pois.
Sekoita linssit, sipuli, juustokumina, peruna, korianteri, kurkuma ja jauhot hyvin kulhossa.
Tee seoksesta pieniä palleroita ja nosta ne kylmään puoleksi tunniksi.

Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa tai kannellisessa paistokasarissa, lisää valkosipuli ja inkivääri, paista sekoittaen keskilämmöllä 1 minuutti.
Lisää tomaatit, kasvisliemi ja kerma.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 10 minuuttia.
Lisää linssipyörykät, pavut ja porkkanat, peitä kannella ja keitä kannen alla vielä noin 35 minuuttia välillä sekoitellen.

Tarjoa lisäksi intialaista Poori-leipää ja minttu-raitaa.

Minttu-raita

1 prk Bulgaria-jugurttia
n. 2 tl kuivattua minttua TAI tuoretta minttua silputtuna

Sekoita jugurtti ja minttu sekaisin, anna maustua hetki kylmässä.