1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Sienistä valmistat herkullisen risoton joko sellaisenaan tai muuan ruoan lisänä tarjottavaksi.Voit korvata kuningasosterit myös muilla sienillä.

Kuningasosteririsotto

2 rkl voita paistamiseen
200 g kuningasostereita
1 iso sipuli silppuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 1/2 dl risotto- tai puuroriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä TAI vettä
1 litra vettä + 3 rkl kasvisfondia
mustapippuria myllystä
(suolaa tarvittaessa)
1 dl parmesaania raasteena
30 g voita (lopuksi lisättynä)
tuoretta kynteliä silputtuna maun mukaan

Hienonna kuningasosterit, sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna voi kattilassa. Lisää sieni- ja sipulisilppu, sekä valkosipuli.
Kääntele muutaman minuutin ajan, kunnes sienet menevät kasaan.
Lisää riisi ja kääntele se joukkoon.
Lisää neste kolmessa erässä ja anna sen imeytyä riisiin lisäämisten välillä.
Rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää suolaa tarvittaessa.
Sekoita joukkoon lopuksi parmesaaniraaste, voi ja hienonnettua kynteliä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.