
- Annoksia: 2-4
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: neljälle
Kukkakaaligratiini
Ainekset
- kukkakaali - 1
- vesi
- margariini - 50 g
- vehnäjauho - ½ dl
- maito - ½ l
- suola
- muskottipähkinä
- juustoraaste - 150 g
Kukkakaaligratiini
4 annosta
1 keskikokoinen kukkakaali
vettä
50 g margariinia
½ dl vehnäjauhoja
½ l maitoa
suolaa
(ripaus muskottipähkinää jauheena)
150 g juustoraastetta
Keitä paloiteltu kukkakaali kiehuvassa vedessä. Valuta ja laita uunivuokaan.
Sulata margariini ja sekoita vehnäjauhot joukkoon, älä ruskista.
Lisää maito vähän kerrallaan, anna kiehua viitisen minuuttia. Mausta valmis kastike suolalla ja ripauksella muskottipähkinää. Sekoita joukkoon juustoraaste.
Kaada kastike kukkakaalin päälle ja paista uunissa kovalla lämmöllä 250 asteessa mielellään grillivastuksella, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja.

- Annoksia: 2-4
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: neljälle
Kukkakaaligratiini
Ainekset
- kukkakaali - 1
- vesi
- margariini - 50 g
- vehnäjauho - ½ dl
- maito - ½ l
- suola
- muskottipähkinä
- juustoraaste - 150 g
Kommentti on jäänyt huomaamatta. Juu, kastiketta tulee noin puoli litraa, kuten ohjeesta voi päätellä. Jos sitä käyttää isommalle joukolle, voi ohjetta toki suurentaa=)
Itse en tykkää muskotista joten laitoin puolikkaan kasvisliemikuution, joka toimi hyvin. P.S. Grillivastus termi tuli uutena. Voisiko sivuille laittaa jonkunlaisen kokkikoulun?
Hauska idea. Mitä kokkikoulussa pitäisi olla esillä?