
- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: neljälle
Kesäpäivän kasvisgratiini
Ainekset
- vesi - 2 l
- suola - 1 tl
- porkkana - 4
- parsakaali - 300 g
- kukkakaali - 500 g
- Juustokastike:
- voi - 50 g
- vehnäjauho - ½ dl
- maito - 5 dl
- mustaleima-emmental juusto - 150-200 g
- suola
Allergeenit
- maito
- porkkana
- vehnä
Kasvisgratiini on ihanaa kesäruokaa. Voit nauttia siitä sellaisenaan vaikkapa uuden sadon perunoiden kanssa tai tarjota seuraksi esimerkiksi paistettua tai grillattua kalaa tai kanaa.
Kesäpäivän kasvisgratiini
4 annosta
2 l vettä
1 tl suolaa
4 keskikokoista porkkanaa
300 g parsakaalia
500 g kukkakaalia
Juustokastike:
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
150-200 g mustaleima emmental -juustoraastetta
ripaus suolaa
Laita uuni lämpenemään 250-asteeseen. Kiehauta vesi ja lisää suola.
Paloittele porkkanat (kuori tarvittaessa), parsakaali ja kukkakaali reiluiksi suupaloiksi. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan ja valuta.
Laita kasvikset uunivuokaan.
Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.
Laita kasvisgratiini uuniin ja kuumenna sen verran, että pintaan tulee kaunista väriä.
Tarjoa!
Reseptin laatinut:

- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: neljälle
Kesäpäivän kasvisgratiini
Ainekset
- vesi - 2 l
- suola - 1 tl
- porkkana - 4
- parsakaali - 300 g
- kukkakaali - 500 g
- Juustokastike:
- voi - 50 g
- vehnäjauho - ½ dl
- maito - 5 dl
- mustaleima-emmental juusto - 150-200 g
- suola
Allergeenit
- maito
- porkkana
- vehnä