1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...


Tässä ruoassa maistuu ihanasti
juuripersilja! Kokeilkaa tuota sellerin ja palsternakan yhdistelmältä
maistuvaa juuresta, jos saatte käsiinne. Sen voi korvata vaikka
juurisellerillä.

Kasvislasagne

2 sipulia silppuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 100 g juuriselleriä TAI juuripersiljaa pieneksi kuutioituna
1 pieni palsternakka pieneksi kuutioituna
2 porkkanaa pieneksi kuutioituna
2 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 kasvisliemikuutio
1-1,5 dl vettä
mustapippuria myllystä
basilikaa/oreganoa tai molempia (maun mukaan)

Juustokastike:

n. 50 g margariinia
n. 0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 l maitoa
ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta, josta osa lasagnen päälle
5-7 lasagnelevyä

Kuullota
sipulit ja juurekset tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska,
tomaattipyree, liemikuutio, vesi ja mausteet. Kypsennä n. 10 minuuttia.

Sulata
margariini kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja
sekoittele, kunnes sakenee. Keittele miedolla lämmöllä viitisen
minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja lisää juustoraaste.

Lado
uunivuokaan vuorotellen kasviskastiketta, juustokastiketta ja
lasagnelevyjä siten, että päällimmäinen kerros on juustokastiketta.
Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.