1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (28 arvostelua, keskiarvo: 2,86 / 5)
Ladataan...

Uunimunakas on loistava aamupala, välipala, iltapala tai kevyt lounas. Juustolla ryyditetty munakas on kuin piiras. Voit valmistaa sitä myös rentoihin juhliin pieneksi suolapalaksi. Leikkaa silloin pieniksi paloiksi.
Uunimunakas on helppotekoinen. Jos haluat ruokaisampaa munakasta, lisää joukkoon esimerkiksi kypsiä kana- tai kinkkusuikaleita.

Kasvis-uunimunakas
8-12 annospalaa

10 munaa
2 ½ dl Biotta Porkkanatäysmehua
1 tl vähäsuolaista Herbamarea
2-3 dl juustoraastetta
½ pieni purjosipuli
1 pieni punainen paprika
2 porkkanaa
100 g miniluumutomaatteja
½ fenkoli
pala punaista chilipaprikaa
½ ruukkua persiljaa
2 rkl auringonkukkaöljyä

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon luomuporkkanamehu ja vähäsuolaista Herbamarea. Lisää juustoraaste sekoittaen.
Halkaise purjosipuli pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Kuori porkkanat ja kuutioi.
Puolita miniluumutomaatit ja paloittele fenkoli pieneksi.
Hienonna chilipaprika ja persilja.
Kuumenna auringonkukkaöljy.
Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki.
Vuoraa reunallinen noin 15×20 cm uunivuoka leivinpaperilla ja levitä kasvikset pohjalle. Kaada päälle munakasmassa. Kypsennä 200 -asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä.
Tarjoa mielellään hieman lämpimänä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.