1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (36 arvostelua, keskiarvo: 3,64 / 5)
Ladataan...

Kasvisgratiini kuuluu erityisesti alkusyksyyn, jolloin satokauden vihannekset ovat parhaimmillaan. Silloin on hyvä hetki valmistaa maistuvaa kasvisgratiinia.
Tämä ruoka on tietysti herkullista läpi vuoden.

Kasvis-härkisgratiini
4 annosta

2 l vettä
1 tl suolaa
4-6 porkkanaa
pieni parsakaali tai kukkakaali
125-250 g härkistä
50 g voita
¾ dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
100-150 g juustoraastetta
suolaa maun mukaan

Kiehauta suolalla maustettu vesi.
Kuori ja paloittele porkkana reiluiksi suupaloiksi. Paloittele parsakaali tai kukkakaali.
Lisää ne kiehuvaan veteen ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat pehmenneet hieman. Valuta.
Laita ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon härkis.
Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon juustoraaste ja mausta kastike ripauksella suolaa.
Kaada kastike uunivuokaan ja laita 250 -asteiseen uuniin keskiritilätasolle, kunnes pinnalle muodostuu tummia pilkkuja.
Tarjoa sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki!
Voit korvata Härkiksen samassa suhteessa nyhtökauralla!

Lisää Härkis/nyhtökaura -reseptejä löydät
Hellapoliisi: Vegeruokaa – Nyhtökauraa ja Härkistä -kirjasta.

Tilaa omasi tästä!

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.