1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tämä ruoka on kategorioitu kasvisruokiin, sillä molemmat näistä lienee suomalaisten vihanneksia.
Koska kokemukseni mukaan useimmilla miehillä on ennakkoluuloja tämäntyyppisiä ruokia kohtaan, voit hemmotella miestä grillaamalla seuraksi Landhofin Gourmet-juustomakkaraa, joka on paitsi lihaisaa (70%), sisältää myös aromia antavaa pekonia ja juustoa (14%).

Helppo ateria hellepäivänä, kun ruoanlaittoon ei viitsi käyttää hirmuisesti aikaa.

Kasvisgratiini

vettä, suolaa
n. 300 g tuoretta parsakaalia
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1/2 l kantarelleja

Juustokastike:
50 g margariinia
3/4 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
100 g sulatejuustoa
suolaa
(ripaus muskottipähkinää jauheena)
150-175 g juustoraastetta

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon hieman suolaa.
Taita parsa kukinnoiksi ja laita kiehumaan. Lisää viipaloidut kesäkurpitsat hetken päästä, anna kiehua, kunnes parsat tuntuvat kypsiltä. Älä kuitenkaan keitä ylikypsäksi.

Kaada uunivuokaan siivilöidyt parsat ja kesäkurpitsat, lisää puhdistetut kantarellit.

Sulata kasarissa margariini, älä ruskista. Lisää vehnäjauhot,  sekoita tasaiseksi.
Lisää maito ja sulatejuusto. Hämmentele, kunnes kastike sakenee.
Mausta valmis kastike suolalla ja halutessasi ripauksella muskottia, lisää joukkoon juustoraaste.

Kaada kastike kasvisten päälle ja laita 250 asteiseen uuniin mielellään grillivastukselle, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa sellaisenaan tai grillaa seuraksi Landhofin Gourmet-juustomakkaraa.