
- Annoksia: 15-20
- Valmistusaika: 60 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: perheelle
Jalotofu-kaalikääryleet, vegaaninen
Ainekset
- valkokaali - 1 kg
- vesi
- riisi - 3 dl
- rypsiöljy - 2-3 rkl
- sipuli - 1
- jalotofu, marinoitu - 300 g
- kuivattu rakuuna - 2 tl
- suola - 1 tl
- mustapippurirouhe
- siirappi - 2 rkl
- Pinnalle
- siirappi
- vesi - 1 dl
Kaalikääryleet ovat ihanaa kesä- ja syysruokaa.
Kääri sisään maistuvaa Jalotofua ja riisiä. Näitä voit tarjota myös vegaanista ruokavaliota noudattavalle.
Jalotofu-kaalikääryleet
15-20 kpl
reilu 1 kg valkokaalia
reilusti vettä
3 dl keitettyä riisiä (esim. täysjyvä- tai basmati)
2-3 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
300 g Jalotofu, marinoitu
2 tl rakuunaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl siirappia
Pinnalle:
siirappia
1 dl vettä
Poista kaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois.
Keitä kaali kiehuvassa vedessä, kunnes lehdet pehmenevät.
Ota kääryleitä varten 15-20 lehteä sivuun ja hienonna loppu kaali.
Sekoita hienonnetun kaalin joukkoon kypsä täysjyvä- tai basmatiriisi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista hienonnettu sipuli ja pieneksi kuutioitu Jalotofu.
Laita ainekset kaalin ja riisin joukkoon.
Mausta rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla, sekä siirapilla.
Tarkista maku.
Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri tiukoiksi rulliksi.
Laita rullat vieretysten uunivuokaan ja valuta päälle siirappia ja vettä.
Kypsennä 175-200 asteisen uunin keskiritilätasolla, kunnes kääryleet ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.
Reseptin laatinut:
Reseptin tarjoaa:

- Annoksia: 15-20
- Valmistusaika: 60 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: perheelle
Jalotofu-kaalikääryleet, vegaaninen
Ainekset
- valkokaali - 1 kg
- vesi
- riisi - 3 dl
- rypsiöljy - 2-3 rkl
- sipuli - 1
- jalotofu, marinoitu - 300 g
- kuivattu rakuuna - 2 tl
- suola - 1 tl
- mustapippurirouhe
- siirappi - 2 rkl
- Pinnalle
- siirappi
- vesi - 1 dl