1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (38 arvostelua, keskiarvo: 3,53 / 5)
Ladataan...

Munakoisosta valmistat herkullisen ja trendikkään välimerellisen ruoan.
Tämä tyylikäs ateria on myös mainio illanistujaistarjottava.

Italialainen munakoisovuoka eli Melanza alla parmigiana
4 annosta

2 keskikokoista munakoisoa
suolaa myllystä

1 keskikokoinen sipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl Dansukker Fariinisokeria tai Luomuruokosokeria
500 g tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
½-1 dl tuoretta basilikaa tai maun mukaan
½-1 dl tuoretta persiljaa maun mukaan
350 g mozzarellajuustoa viipaleina

Pinnalle:
50-100 g parmesaanijuustoa raasteena

Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
Laita ne vieretysten työlaudalle ja rouhi pinnalle suolaa myllystä.
Anna seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla.
Hienonna sipuli.

Kuumenna oliiviöljy pannulla.
Paista munakoisoviipaleet molemmin puolin pannulla. Ota sivuun.
Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli ja fariinisokeri tai luomuruokosokeri pannulle ja kääntele hetki.
Lisää tomaattimurska ja rouhi joukkoon mustapippuria.
Hienonna basilikaa ja persiljaa maun mukaan ja lisää kastikkeeseen.
Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Viipaloi mozzarellajuusto.
Laita munakoisoviipaleet ja mozzarellajuusto kerroksittain uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike.
Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.

Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 45-50 minuuttia.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.