1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (61 arvostelua, keskiarvo: 4,03 / 5)
Ladataan...

Julkaisupäivää muokattu 11.12.2011.

Joulu lähestyy, iskeekö stressi?
Jouluruokien takia ei kannata murehtia, sillä kaupoista löytyy nykyisin erilaisia tuotteita helpottamaan joulustressiä.
Jos valmiiden joululaatikoiden nostaminen pöytään saa tuntemaan syyllisyyttä, kokeile soseita, joista osa on jo maustettukin valmiiksi. Kymppi Imelletty perunalaatikko on herkullista ilman lisämaustamista, joten tämän helpompaa ei jouluruoan valmistaminen voi olla.

Paistoa vaille valmis, perinteinen joululaatikko pakattuna
kätevään muovikääreeseen. Löydät sen kaupan pakastetiskistä. Kymppi
Imelletty Perunalaatikko on imellytetty perinteisellä tavalla, eikä
siihen ole lisätty sokeria. Tuote on vähälaktoosinen ja kananmunaton.

Imelletty perunalaatikko

850 g pötkö Kymppi Imelletty Perunalaatikko
-massaa

Nopein tapa sulattaa jäinen perunalaatikkomassa on laittaa se kulhoon kääreineen, jossa on kuumaa vettä.
Jos haluat sulattaa massan jääkaapissa, tee kääreeseen pieni viilto ja sulata pötkö paistovuoassa jääkaapissa 1-2 vuorokautta.

Tyhjennä sose uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa noin kaksi tuntia.

Stressittömät joululaatikkoreseptit tarjoaa:

10_logo

Jos kaikesta huolimatta haluat valmistaa imelletyn perunalaatikon alusta asti itse, alla on ohje.

Imelletty perunalaatikko eli hämäläinen perunatuuvinki

2½ kg perunoita (esim. Rosamunda tai Van Gogh eli jauhoista lajiketta)
vettä
3 rkl vehnäjauhoja
n. 1 l maitoa
50-100 g voita tai margariinia
n. 3 tl suolaa
(2 rkl siirappia ja/tai sokeria)

Pese
perunat. Keitä kuorineen suolattomassa vedessä. Kaada keitinvesi pois.
Kuori ja survo perunat sosemyllyllä tai vatkaimella (tässä tulee olla
nopea, eli apukädet ovat paikallaan). Anna seoksen jäähtyä hetken ja
sekoita joukkoon
lusikallinen vehnäjauhoja. Lisää loput vehnäjauhot muutaman tunnin
päästä. Anna soseen imeltyä 50 asteessa uunissa yli yön.
Lisää imeltyneeseen seokseen kädenlämpöiseksi kuumennettu
maito, suola, voi tai margariini ja tarpeen mukaan vähän siirappia (ja
sokeria).
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi,
sillä löysähkö seos kuohuu helposti yli reunojen. Kypsennä 150
asteisessa uunissa, n. 2 ½- 3 tuntia.

Vinkki! Suola lisätään vasta imeltymisen jälkeen, koska se hidastaa imeltymistä.
Maitoa lisätään sen verran, että seon on löysää puuroa, lähes vellimäistä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.