1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 4,60 / 5)
Ladataan...

Aina on sopiva hetki nauttia ihanasta pizzasta! Tässä pizzassa maistuu upeat kesäkasvikset. Pohjan perinteinen tomaattikastike on korvattu lempeällä smetanalla, jolloin kasvisten aromi tulee hyvin esiin.

Herkkusieni-rucolapizza
2 kpl

Pohja:
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
2 dl smetanaa
200 g mozzarellajuustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
4 isoa Champ Herkkusientä
½ kesäkurpitsa viipaleina
8-12 kirsikka- tai miniterttutomaattia
2 rkl öljyä paistamiseen

Koristeluun:
runsaasti VihreäKeiju Rucolaa.

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
Lisää oliiviöljy ja vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne ohuiksi levyiksi.
Nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita päälle smetanaa ja hienonnettua valkosipulia.
Ripottele kerros mozzarellajuustoa.
Viipaloi herkkusienet ja kesäkurpitsa ja puolita tomaatit.
Kuumenna öljy pannulla ja paista herkkusieni- ja kesäkurpitsaviipaleet molemmin puolin.
Levitä ne yhdessä tomaattien kanssa pizzapohjalle.
Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa, kunnes pohja on rapea ja pinta kauniin värinen.

Ripottele valmiin pizzan pinnalle runsaasti rucolaa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi
Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Champ

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.