1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Härkis-herkkusienikrepit ovat herkullista tarjottavaa pieneen suolaisen nälkään. Tarjoa lounaaksi, illanistujaisissa tai välipalana. Käytä täytteeseen ihania kotimaisia vihanneksia. Oletko jo huomannut kauppojen hedelmä- ja vihannesosastoilla myytäviä kotimaisia chilipaprikoita?

Härkis-herkkusienikrepit
8 kpl

7 dl maitoa
3 munaa
½ tl suolaa
¾ dl rypsi- tai oliiviöljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen:
rypsi- tai oliiviöljyä

Täyte:
2-3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
200 g valkoisia tai ruskeita herkkusieniä
2-3 valkosipulinkynttä
½ punainen paprika
3 tomaattia
½ punainen chilipaprika
200 g härkistä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
200 g sulatejuustoa
½ – 1 ruukku tuoretta korianteria

Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Mittaa maito ja munat kulhoon. Lisää joukkoon suola ja rypsi- tai oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.
Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen paistamista. Paista kuumassa pannussa öljyssä molemmin puolin isoiksi räiskäleiksi.
Valmista täyte.
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Leikkaa paprika suikaleiksi tai lohkoiksi. Hienonna chilipaprika.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää härkis ja sulatejuusto ja kuumenna. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna joukkoon tuoretta korianteria. Tarkista maku.
Jaa täyte räiskäleiden keskelle ja kääri räiskäleet rullalle.
Laita ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Laita hetkeksi 200-asteiseen uuniin, kunnes juusto on sulanut.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.