1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (36 arvostelua, keskiarvo: 3,44 / 5)
Ladataan...

Falafelpyörykät ovat trendikkäitä ja ne sopivat loistavasti illanistujaistarjottavaksi. Tarjoa seuraksi salaattia tai pitaleipiä.

Falafelpyörykät ja yrtti‐jogurttikastike
20‐25 kpl

380/230 g säilöttyjä kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1 muna
1 dl korppujauhoja
1 ruukku persiljaa
½ punainen chilipaprika
1 tl suolaa
1‐2 tl juustokuminaa
öljyä paistamiseen

Yrtti‐jogurttikastike:
200 g turkkilaista jogurttia
pieni pala kurkkua
1 valkosipulinkynsi
ripaus paprikajauhetta
ripaus suolaa
tuoretta minttua maun mukaan

Valuta kikherneet ja kuori valkosipulinkynnet ja sipuli.
Laita ne tehosekoittimeen ja lisää joukkoon muna, korppujauhot, persilja, chilipaprika, suola ja juustokumina.
Jauha tasaiseksi seokseksi.
Paista kuumalla pannulla öljyssä käännellen.
Valmista seuraksi raikas yrtti‐jogurttikastike.
Mittaa turkkilainen jogurtti kulhoon. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi tai raasta karkealla raastinterällä. Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon yhdessä mausteiden ja hienonnetun mintun kanssa. Tarkista maku.
Tarjoa falafelpyöryköiden kanssa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.