Puolikuivatut tomaatit

  • 15 min Työaika
  • 4 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

26 arvostelua. Keskiarvo: 3.2/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

1 purkki annosta
  • 500 g kirsikkatomaatti
  • miniluumutomaatti
  • suola
  • 1 dl oliiviöljy
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl balsamiviinietikka
  • tuore rosmariini
  • tuore timjami
  • tuore basilika
  • mustapippurirouhe
  • 2 tl hunaja

Puolikuivat tomaatit ovat kesän trendiherkku.
Valmista vaikkapa kesäjuhlien noutopöytään muiden herkkujen seuraksi.

Puolikuivatut tomaatit
1 lasipurkillinen

500 g kotimaisia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
karkeaa suolaa myllystä

Lisäksi:
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl balsamiviinietikkaa
tuoretta rosmariinia, timjamia tai basilikaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
2 tl hunajaa

Huuhtele tomaatit ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Rouhi pinnalle hieman suolaa.
Laita pelti 100 -asteiseen uuniin keskiritilätasolle 3-4 tunniksi, kunnes tomaatit muuttuvat ryppyisiksi.
Laita tomaatit kuumennettuun lasipurkkiin.
Mittaa kulhoon oliiviöljy, viipaloidut tai hienonnetut valkosipulinkynnet, balsamiviinietikka, tuoreet yrtit, mustapippuria myllystä ja hunajaa.
Sekoita ja kaada tomaattien joukkoon.
Anna maustua jääkaapissa ja tarjoa vaikkapa tuoreen leivän kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä