1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 2,88 / 5)
Ladataan...

Puolikuivat tomaatit ovat kesän trendiherkku.
Valmista vaikkapa kesäjuhlien noutopöytään muiden herkkujen seuraksi.

Puolikuivatut tomaatit
1 lasipurkillinen

500 g kotimaisia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
karkeaa suolaa myllystä

Lisäksi:
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl balsamiviinietikkaa
tuoretta rosmariinia, timjamia tai basilikaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
2 tl hunajaa

Huuhtele tomaatit ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Rouhi pinnalle hieman suolaa.
Laita pelti 100 -asteiseen uuniin keskiritilätasolle 3-4 tunniksi, kunnes tomaatit muuttuvat ryppyisiksi.
Laita tomaatit kuumennettuun lasipurkkiin.
Mittaa kulhoon oliiviöljy, viipaloidut tai hienonnetut valkosipulinkynnet, balsamiviinietikka, tuoreet yrtit, mustapippuria myllystä ja hunajaa.
Sekoita ja kaada tomaattien joukkoon.
Anna maustua jääkaapissa ja tarjoa vaikkapa tuoreen leivän kanssa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.