Paahdettua valkosipulia

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kokeilin Bake and Partyssa myynnissä olevaa valkosipuli-leipuria , jolla paahdoin ihastuttavan lisäkkeen iltapalasämpylöiden seuraksi.
En itse henkilökohtaisesti välitä esimerkiksi marinoiduista valkosipuleista, ne ovat usein kitkeriä sellaisenaan ja ruoanlaitossa niistä on paras aromi kadonnut.

Tästä sen sijaan pidin, valkosipulinkynsistä tuli pehmoisia, maultaan mietoja ja ulkonäöltäänkin tuo sipuli on hauska.
Tuollaisilla sipuleilla saa ilmettä illanistujaisiin erilaisten leipien seuraksi ja voin sanoa, että kodissamme leijaili aivan ihana aromi=)

Valkosipuli-leipurin kansi laitetaan ennen valkosipulin kypsennystä kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi.

Laita valkosipuli tai pari mukana tulevalle lautaselle, irroita uloimmat sipulinkuoret ja leikkaa sipuleista kärjet pois.
Kaada sipuleiden pinnalle hieman oliiviöljyä, ripottele pinnalle haluamiasi yrttejä ja mausteita.
Kypsennä 160 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja kullanruskeita.

Nauti sellaisenaan leivän kanssa tai käytä pastan, pizzan tai muun ruoan lisäkkeenä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä