1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Mintun päivänä nautitaan tietysti ihanaa minttua!
Vihreäkeijun yrttitarhallakin kasvava minttu ja vahva minttu saavat makunsa minttuöljystä eli mentonista. Minttu on monille tuttu lampaan ja karitsan maustaja ja lisäke minttuhyytelön muodossa. Se sopii kuitenkin loistavasti niin ruokien maustajaksi kuin leivonnaisten ja jälkiruokien maustamiseen ja koristeluunkin. Intialaisesta keittiöstä minttu on tuttu minttuchutneyn muodossa. Tämä lisäke valmistuu helposti ja on herkullista vaikkapa kanaruoan kanssa sellaisenaan tai jogurttiin sekoitettuna.

Minttuchutney
1 pieni purkki

1 ruukku Vihreäkeiju Minttua
1 ruukku VihreäKeiju Korianteria
nokare tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
½ limenmehu
1 rkl ruokosokeria
½ vihreä chili

Laita minttu ja korianteri varsineen leikkurinterällä varustettuun kulhoon. Kuori peukalon pään kokoinen pala inkivääriä ja kuori valkosipulinkynsi. Laita ne kulhoon ja purista joukkoon limenmehu. Lisää ruokosokeri ja puolikas vihreä chili. Jauha tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku.
Tarjoa sellaisenaan tai jogurttiin sekoitettuna.

Tutustu yrtteihin:
>> Vihreäkeiju Yrttitarha <<

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:


Tästä löydät kaikki VIHREÄKEIJU reseptit

Tutustu VIHREÄKEIJU yrtteihin ja salaatteihin

Uusimpia Vihreäkeiju reseptejä:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.