Ihana, kouluaikojen tartarkastike on ollut monen reseptitoivelistalla ja nyt viimein saan sen teillekin julkaistua.
Kunnon tartarkastikkeessa pohjana on majoneesia ja säilöttyjä vihanneksia.
Jos majoneesi itsessään tuntuu liian raskaalta, voit jatkaa kastiketta kermaviilillä.
Vihannessekoitusta löydät isohkossa lasipurkissa ainakin Felixin valikoimista tavallisista marketeista.
Tartarkastike
6-8 annosta
n. 400 g majoneesia
n. 700 g Felix vihanneksia (porkkanaa, maustekurkkua, kukkakaalia, hillosipulia, minimaissia, paprikaa, oliiveja), valutettuna
(1 rkl kaprismarjoja hienonnettuna)
(mustapippuria)
Valuta vihannessekoituksesta liemi pois ja hienonna vihannekset silpuksi veitsellä.
Sekoita joukkoon majoneesi ja halutessasi hienonnettuja kaprismarjoja.
Voit rouhia joukkoon mustapippuria.
Vinkki! Raikasta tartarkastiketta raastamalla joukkoon hieman omenaa.
Ihan en vielä hahmota tuota Felixin lasipurkillista vihannessekoitusta, mutta jos ei kaupassa osu silmään niin ehkä sitten korvaan vaikka Felixin kurkkusalaatilla…
Yritin googlettaa ja huomasin, ettei sille löytynyt kuvaa. Purkki on joka tapauksessa iso läpinäkyvä lasipurkki, mikäli sitä vielä myydään. Etikkasäilyke.