
- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 45 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
Pastakastike
Ainekset
- öljy - 2 rkl
- kevätsipuli - 1 nippu
- valkosipulinkynsi - 3
- tomaatti - 8
- tuore basilika - 1 ruukku
- suola - 1 tl
- mustapippurirouhe
- sokeri - 1 tl
- vesi - 1 dl
Allergeenit
- tomaatti
Itse valmistettu pastakastike valmistuu silmänräpäyksessä. Keitä hiljalleen noin puoli tuntia. Lisää tarvittaessa joukkoon hieman vettä.
Pastakastike
4 annosta
2 rkl öljyä
1 nippu kevätsipulia
3 valkosipulinkynttä
8 keskikokoista kotimaista tomaattia
1 ruukku basilikaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl sokeria
(1 dl vettä)
Hienonna kevätsipuli ja valkosipulinkynnet.
Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa kuutioiksi.
Hienonna basilika.
Laita ainekset kasariin ja lisää myös suola, mustapippuria myllystä ja sokeria.
Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia.
Lisää joukkoon tarvittaessa hieman vettä.
Tarkista maku.
Jauha halutessasi hienommaksi sauvasekoittimella.
Käytä pizzakastikkeena tai lisää joukkoon esimerkiksi paistettua jauhelihaa, kinkkusuikaleita tai kypsennettyä broileria.
Reseptin tarjoaa:
Kauppapuutarhaliitto Ry

- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 45 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
Pastakastike
Ainekset
- öljy - 2 rkl
- kevätsipuli - 1 nippu
- valkosipulinkynsi - 3
- tomaatti - 8
- tuore basilika - 1 ruukku
- suola - 1 tl
- mustapippurirouhe
- sokeri - 1 tl
- vesi - 1 dl
Allergeenit
- tomaatti