Munakastike on herkullinen lisäkekastike erityisesti kalaruoille. Munakastike on kananmunarouheella tai -lohkoilla höystetty valkokastike, jota myös Bechamelkastikkeeksi kutsutaan. Tätä kastiketta käytetään ilman munaa juustolla maustettuna mm. lasagnen kastikkeena. Voit maustaa kastikepohjan myös pinaatilla tai nokkosilla.
Munakastike
3 munaa
vettä
50 g margariinia tai voita
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
Laita munat kiehuvaan veteen ja keitä 7 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna tai lohko munat.
Sulata rasva kasarissa, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito vähän kerrallaan. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen. Varo polttamasta pohjaan.
Mausta valmis kastike suolalla.
Lisää joukkoon munarouhe.
Tarjoa esimerkiksi paistetun kalan kanssa.
Pakko kysyä: miten palaset eroavat lohkoista?
Tämä kastike näyttää kuvassa tosi kauniilta. 🙂
ekaa kertaa koitan tehdä, saas nähä miten onnistuu. uuret perunat odottaa jo kastiketta 🙂
No kuinkas onnistui?
Miksi munat kiehuvaan veteen? Jo vuosia olen laittanut kylmään veteen, munaakaan ei ole haljennut…
Voi tehdä niinkin. Ihan kuinka haluaa. Keittoaika 12 minuuttia, kun laittaa kylmään veteen.