1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua. Keskiarvo: 4,58/5)

Itse valmistetut suukot ovat upeita juhlatarjottavia. Maustoin nämä suukot lakritsijauheella. Kokeile sinäkin tai mausta omalla suosikkimaullasi. Katso vinkit reseptistä.

Suklaasuukot
noin 20 kpl

20 Marie keksiä tai muuta mietoa keksiä

Marenkitäyte:
5 isoa munanvalkuaista
2 rkl Siro erikoishienoa sokeria
2 liivatelehteä + vettä

Siirappi:
2 ½ dl Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl vettä
1 dl glukoosisiirappia

Maustamiseen halutessasi:
4 tl lakritsijauhetta, 4 tl vaniljasokeria tai 4 tl kuivattuja vadelmia rouhittuna ja hieman punaista elintarvikeväriä

Koristeluun:
200 g tummaa suklaata
½ rkl rypsiöljyä
(kookoshiutaleita tai koristerakeita)

Erottele valkuaiset kulhoon ja vaahdota Siro sokerin kanssa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita kasarissa Siro sokeri, vesi ja glukoosisiirappi.
Kuumenna 116-asteiseksi. Käytä sokerilämpömittaria.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota kuumaan siirappiin sekoittaen.
Kaada kuuma siirappi valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti kunnes marenki on kylmää.
Nyt voit halutessasi maustaa tai värjätä seosta.

Asettele keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pursota marenki keoiksi kekseille.
Laita ne 175-asteiseen uuniin noin 7 minuutiksi, kunnes pinta hieman jähmettyy.

Paloittele tumma sukkaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Kasta suukot suklaassa tai valuta sulaa suklaata pinnalle lusikalla tai pullasudilla.
Ripottele pinnalle halutessasi kookoshiutaleita tai koristerakeita.
Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
Tarjoa!

Huom! Tämä resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.