1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20 arvostelua, keskiarvo: 4,35 / 5)
Ladataan...

Kermainen fudge on helppo valmistaa ja se on myös ihana pikkuvieminen esimerkiksi jouluna.
Jos et välitä rommin ja rusinoiden mausta, jätä ne pois ohjeesta.

Rommi-rusinafudge
5-8 kpl

2 dl kuohukermaa
4 dl sokeria
70 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl rusinoita
1-2 rkl rommia tai kahvi-rommilikööriä

Laita kerma kattilaan yhdessä sokerin ja voin kanssa.
Keitä miedolla lämmöllä usein sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee.
Lisää joukkoon vaniljasokeri, rusinat ja rommi.
Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka mitat ovat noin 20×25 cm.
Nosta vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä.
Leikkaa kuutioiksi ja nosta tarjolle.

Huom! Koska moni tuntuu epäonnistuneen ohjeella, on lienee syytä antaa hieman täsmennyksiä.

Keitä seosta kuten kinuskikastiketta koko ajan sekoittaen, ensin kovalla lämmöllä noin kymmenen minuuttia ja tiputa hieman lämpöä.
Hämmennä, kunnes seos alkaa ikään kuin vaahdota ja kiteytyä. Älä enää keitä, vaan kaada vuokaan ja taputtele lusikalla tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.