1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 3,25 / 5)
Ladataan...

Viime päivinä on täälläkin pohdittu joulusuklaiden valmistusta.
Niinpä kaivelin itsekin hieman muotteja laatikoista ja tein muutaman testin.
Kokeilin ensimmäistä kertaa suklaita silikonisiin muotteihin, joita olen tähän asti käyttänyt vain marsipaaniin ja mantelimassaan.
Niillä suklaat onnistuivatkin hyvin.

Sulatin valkosuklaata, tummaa suklaata ja maitosuklaata erikseen lautasilla mikrossa noin puolentoista minuutin ajan kutakin, välillä sekoitellen, kunnes suklaat olivat sulia.
Kaadoin suklaata muotteihin ja nostin hetkeksi pakastimeen. Siellä ne kovettuvat parissa minuutissa kumottavaan kuntoon.

Ottakaa talteen lasten suklaakalenterien muotit, suklaarasioiden kuviolliset muoviosat, niitä voitte uusiokäyttää. Tuossa ylimmässä kuvassa melkein kaikki suklaat on tehty kierrätysmuoteilla.

Oikealla yläkulmassa lasikulhossa on koristehiekkaan pystyyn tökättyjä suklaakartioita. Kun suklaata laittaa kartioihin, ne  pitää saada  kovettumisen  ajaksi  pystyasentoon.

Suklaan joukkoon voi lisätä pähkinä-/mantelirouhetta, Marianne-murskaa, turkinpippureita murskattuna jne.
Itse lisäsin myös suosikikseni tullutta piparminttuaromia. Aromin lisäämisessä kannattaa olla varovainen, sillä jos sitä sekoittaa suklaan joukkoon liikaa, rakenne muuttuu ja seos jämäköityy todella nopeasti. Malttia siis!

Joulusuklaita

Tässä on muutama silikonimuoteilla tehty suklaa (nukkuva vauva, joulupukki, keiju, meritähti, simpukka ja kotilo).

Tässä karkkivuokiin tehtyjä suklaamakeisia.

Suklaamakeiset

125 g kookosrasvaa
125 g seulottua tomusokeria
75 g sokeroimatonta kaakaojauhetta TAI 75 g taloussuklaata

Sulata kookosrasva kattilassa. Sekoita sokeri ja kaakao, hämmennä seos nopeasti sulaan kookosrasvaan.
Käyttäessäsi suklaata kaakaon sijaan, lisää suklaa kookosrasvan kanssa samaan aikaan.

Jaa seos sellaisenaan karkkivuokiin tai mausta seuraavilla aineksilla: murskatulla turkinpippurilla, manteli-/pähkinärouheella, Wiener nougat crushilla, aromeilla, Marianne-murskalla jne.

Anna makeisten kovettua mielellään pakastimessa. Säilytä jääkaapissa, sillä huoneenlämmössä makeiset sulavat herkästi.