1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 2,67 / 5)
Ladataan...



Iltapalaksi valmistin Venus-simpukoita, jotka olivatkin hyviä vaalean leivän kanssa. Patonki olisi ollut vielä parempi kumppani.
Ostin
näitä simpukoita Hakaniemestä etnisestä kaupasta pakasteena. Paketissa
oli simpukoita kilon verran (40-50 kpl) ja pyyntimaa oli Vietnam.
Hintaa oli vajaa 6 euroa.

Sulatin simpukat ja laitoin ne kuumaan
pannuun, kunnes kuoret aukenivat. Ne, jotka jäivät kiinni, heitin
roskiin. Niitä oli koko määrästä noin viisi kappaletta.
Itse
tiputin nokareen täytettä jokaisen simpukan päälle lusikalla, mutta
pursotinpussilla se voisi olla tehokkaampaa, varsinkin, jos simpukoita
on paljon.

Venus-simpukoita

Täyte:


150 g voita
n. 1 dl persiljaa
4-6 valkosipulinkynttä

Sekoita täyte tasaiseksi sauvasekoittimella tai pienellä leikkurinterällä.

Laita simpukat pariksi minuutiksi 200 asteiseen uuniin.

Tarjoa lisäksi pehmeää vaaleaa leipää tai patonkia.