1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,75 / 5)
Ladataan...

Uunikuhaa aasialaisittain
4 annosta

n. 700 g kokonainen kuha
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2-3 rkl öljyä paistamiseen
n. 2 rkl kalakastiketta

Lisäke:
2 rkl öljyä paistamiseen
2 sipulia ohuina viipaleina tai renkaina
1 pieni purjo suikaleina
yhden sitruunaruohon tyviosa hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 pientä punaista chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1-2 tl fariinisokeria

Dippi:
½ dl vettä
1-2 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
2 tl sitruunan mehua
2 pientä chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Poista kalasta sisälmykset ja suomusta se.
Tee kylkeen muutamia viiltoja ja työnnä viiltoihin hienonnettua valkosipulia.
Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista kalaan pinta molemmin puolin. Mausta kalakastikkeella.
Nosta kala uunivuokaan odottamaan ja valmista lisäke.
Kuumenna öljy pannulla ja paista viipaloidut sipulit, purjo, sitruunaruohon tyviosa, valkosipulit ja chilit. Lisää joukkoon myös fariinisokeri.
Kääntele pannulla muutaman minuutin ajan ja levitä seos kalan päälle.
Kypsennä kalaa 175 asteessa kymmenisen minuuttia, tai kunnes kala näyttää kypsältä.

Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kalan seurana.
Tarjoa lisäksi tuoretta korianteria ja Jasmin-riisiä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.