1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arvostelua. Keskiarvo: 3,00/5)

Tonnikalaa voi nykyisin ostaa jo useista isommista marketeista kalatiskiltä, mutta myös pakasteena.
Tonnikala on miedon makuista kalaa ja se valmistuu ruoaksi nopeasti.
Herkulliset tonnikalapihvit voi valmistaa myös säilyketonnikalasta, tässä mm. yksi ohje.

Tonnikalapihvit

voita tai margariinia paistamiseen
n. 100-150 g tonnikalapihvi/ruokailija
Santa Marian lime-pippuria myllystä TAI suolaa ja mustapippuria
sitruunaa tai limettiä

Mausta tonnikalapihvit karkealla suolalla ja mustapippurilla, tai käytä Santa Marian lime-pippuria myllystä.
Kuumenna pannussa hieman voita, anna vaahdon laskeutua ja ruskistua aavistuksen.
Nosta kalat pannulle, täytä kerrallaan korkeintaan 2/3 pannusta, jottei pannu jäähdy.

Kypsennä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, käännä välillä varovasti.
Purista valmiin kalan pinnalle sitrusmehua.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.