
- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: neljälle
Tomaattinen uunikala
Ainekset
- vaalealihainen kala - 400 g
- suola
- öljy - 1-2 rkl
- porkkana - 1
- sokeriherneenpalko - 100 g
- valkosipulinkynsi - 2
- sipuli - 1
- valkosipuli-tomaattimurska - 400 g
- chilikastike - 1 tl
Allergeenit
- kala
- porkkana
- raaka herne
- sipuli
Kevyt kalaruoka valmistuu uunissa.
Voit maustaa tomaattista kastiketta maun mukaan erilaisilla mausteilla tai yrteillä.
Joukkoon voi lorauttaa myös hieman kermaa tai tiputtaa muutaman nokareen sulatejuustoa tai tuorejuustoa.
Tomaattinen uunikala
4 annosta
400 g vaalealihaista kalaa (esim. kuha, siika, ahven tai seiti)
suolaa
1-2 rkl öljyä
1 porkkana suikaleina
100 g sokeriherneenpalkoja
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli silppuna
400 g valkosipuli-tomaattimurskaa
(1 tl chilikastiketta tai ripaus chilijauhetta)
Laita kalafileet uunivuokaan ja ripottele pinnalle hieman suolaa.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota porkkanasuikaleita, sokeriherneenpalkoja, valkosipulia ja sipulia hetki. Lisää joukkoon valkosipulilla maustettu tomaattimurska. Mausta chilikastikkeella tai chilijauheella. Tarkista maku.
Kaada kastike kalafileiden päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Pingback: Tomaattinen uunikala