1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Milloin viimeksi olet paistanut herkullisen rapeita silakkapihvejä? Täytä tuoreet silakkafileet herkullisella kirveli-valkosipulivoilla ja paista rapeiksi pannulla. Tarjoa seuraksi raikasta versosalaattia. Koristele annos halutessasi kesäiseksi syötävillä kukilla.

Sitruunaiset kirvelisilakat ja versosalaatti
2 annosta

300 g silakkafileitä
ripaus suolaa
50 g voita
1 dl hienonnettua kirveliä
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan kuoriraaste
voita paistamiseen

Lisäksi:
70 g versoseosta (paksoi, Japanin sinappi ja sango)
viininsuolaheinää
½ kurkku
100 g kirsikkatomaatteja
1 hopeasipuli
4-5 retiisiä

Kastike:
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa

Laita silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suolaa.
Sekoita voi, hienonnettu kirveli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste keskenään ja levitä seos puolelle kalafileistä. Nosta toiset fileet päälle.
Paista kuumalla pannulla voissa molemmin puolin.
Valmista seuraksi raikas versosalaatti.
Laita tarjoiluvadille versoseos. Laita joukkoon hieman viininsuolaheinää. Paloittele kurkku ja puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi hopeasipuli ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa retiisit lohkoiksi.
Valmista kastike. Hienonna ruohosipuli. Lisää joukkoon rypsi- tai oliiviöljy ja purista joukkoon sitruunanmehu. Mausta ripauksella suolaa.
Kaada kastike versosalaatin joukkoon ja nosta rapeat silakkapihvit päälle. Tarjoa heti.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.