1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,20 / 5)
Ladataan...

Silakkalaatikko on helposti valmistuva arkiherkku, joka sopii myös pitopöytään.
Nevalan valmiita viipale- tai kiusausperunoita käyttämällä ruoanlaitto on myös äärimmäisen vaivatonta.
Suolasilakat voit korvata myös graavi- tai kylmäsavulohella.

Silakkalaatikko
4-5 annosta

700 g Nevalan Kiusausperunaa
1 iso sipuli
300 g säilöttyjä suolasilakoita, graavi- tai kylmäsavulohta
200-300 g porsaankylkiviipaleita
6 dl maitoa
3 munaa
½ dl vehnäjauhoja
suolaa tarvittaessa

Kuori ja hienonna sipuli.
Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä säilötyt suolasilakat tai ota esille graavi- tai kylmäsavulohi ja viipaloi ohuelti.
Laita Nevalan kiusausperunat, sipuli ja kala kerroksittain uunivuokaan.
Laita päälle porsaankylkiviipaleet.

Sekoita maito, munat, vehnäjauhot ja ripaus suolaa keskenään ja kaada vuokaan.
Kypsennä ruokaa 200-asteessa noin tunti.

Tarjoa seuraksi esimerkiksi maustekurkkuja, punajuurta tai raikasta salaattia.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössa Nevalan Kypsät perunaherkut

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.