1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Seitä ja katkarapuja tomaatti-kermakastikkeessa sekä tonnikala-perunasoselaatikkoa

Laitoin siis uunivuokaan ensin noin 150 g jäisiä katkarapuja sekä kaksi
kalapalaa (á 100 g), sekä muutaman kalakuution. Rouhin pinnalle
limepippuria ja suolaa.

Sekoitin kulhossa 1/2 prk
tomaattimurskaa ja n 1 dl ruokakermaa, sekä 1-2 tl currya jauheena.
Silppusin joukkoon vielä tuoretta korianteria. Kaadoin kastikkeen
kalojen päälle. Määrä tuntui todella pieneltä. Mutta kun katsoin hetken
päästä uuniin, lientä oli jo reilusti, sillä kalosita irtosi nestettä.

Paistoin ruoan 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Lopputulos oli todella maukas! 

Kun
olimme saaneet vatsamme täyteen,  oli aika miettiä mitä tarjoan
koululaisille. Rapuja ja lientä oli uunivuoassa sen verran paljon, sekä
myöskin muussia, että mieleen juolahti aikanaan saamani vinkki tehdä tonnikala-perunasoselaatikkoa.

Sekoitin lämpimän muussin joukkoon noin 150 g juustoraastetta.

Laitoin
purkillisen tonnikalaa jämäkastikkeen joukkoon ja nostelin uunivuokaan
kerroksittain juusto-perunasosetta ja tonnikala-katkarapukastiketta.

Paistoin laatikkoa uunissa n puolisen tuntia noin 200 asteessa.

Lopputulos oli hyvää "hampaattomien ruokaa."