1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,25 / 5)
Ladataan...

Savustettu lohi sopii kaikkiin vuodenaikoihin!
Se on ihanaa sellaisenaan, salaateissa ja ruoissa. Mikä parasta, savustetun kalan tuoksua ei voita mikään!
Savustit sitten perinteisessä savustuspöntössä, sähkösavustimessa tai grillissä, jonka ominaisuuksiin kuuluu savustustoiminto, on leivinpaperista ja foliosta taiteltu grillipelti näppärä apu.
Ruoka valmistuu meheväksi ja siivoilut jää minimiin.

Savustettu lohifilee

savustuspuruja
arkki foliota
arkki leivinpaperia
lohifilee
suolaa

Laita arkki foliota ja leivinpaperia päällekkäin siten, että folio on alla. Taita reunat sisään, jotta arkit pysyvät päällekkäin.
Laita savustuspurut sille varattuun kohtaan pöntössä tai grillissä ja sytytä. Kun savua alkaa muodostua, laita hyvin suolattu lohifilee grillipellin päälle ja nosta sellaisenaan joko grilliparilalle tai savustimen ritilälle.
Kypsennä, kunnes kalan pinta on kauniin värinen.

Vinkki! Mikäli käytät merisuolaa, rouhi sitä reilusti kalan päälle ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Ota ylimääräinen suola pois kun kypsennät kalan.

Yhteistyössä:
Hellapoliisi Yhteistyössä SAGA

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.