
- Annoksia: 12
- Valmistusaika: 40 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: juhlat, perheelle
Rapu-kasvistäytteiset riisipaperirullat
Ainekset
- vesi - 1,4 l
- lasinuudeli - 100 g
- salaatinlehti - 12
- tuore minttu - ½ ruukku
- tuore thai-basilika - ½ ruukku
- tuore korianteri - ½ ruukku
- katkarapu - 170 g
- kurkku - ½
- riisipaperiarkki - 12
- sitruuna - 1
- kalakastike - 2 rkl
- sokeri - 1 rkl
- punainen chilipaprika - ½
- valkosipulinkynsi - 1
Allergeenit
- katkarapu
Riisipaperirullat ovat trendikästä ruokaa Vietnamista. Riisipaperia voit ostaa hyvin varustelluista marketeista ja etnisistä kaupoista. Niitä käytetään kevätkääryleiden valmistukseen, mutta ne maistuvat ihanilta myös kypsentämättä. Täytä rullat trendikkäiksi tarjottaviksi kesän juhlahetkiin tai nautiskele hyvässä seurassa muuten vaan.
Rapu-kasvistäytteiset riisipaperirullat
12 annosta
1 l haaleaa vettä
100 g riisivermicelliä (lasinuudelia)
12 salaatinlehteä
½ ruukkua minttua
½ ruukku Thai-basilikaa
½ ruukkua korianteria
170 g isoja katkarapuja
½ kurkku ohuina suikaleina
12 riisipaperiarkkia + vettä kasteluun
Dippikastike:
yhden sitruunan mehu
2 rkl kalakastike
1 rkl sokeria
½ punainen chilipaprika
1 valkosipulinkynsi
½-3/4 dl vettä
Keitä vesi kiehuvaksi ja nosta sivuun.
Laita riisivermicellit joukkoon hetkeksi, kunnes pehmenevät.
Siivilöi vesi pois.
Nosta riisivermicelli sivuun jäähtymään.
Irrota salaatinlehdet lautaselle.
Irrota minttu, Thai-basilika ja korianteri ruukusta ja jätä reiluiksi varsiksi.
Sulata katkaravut tai valuta säilötyt ravut.
Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi.
Laita laakealle vadille vettä tai kastele riisipaperi arkki kerrallaan juoksevan veden alla.
Älä kastele montaa arkkia samaan aikaan, sillä ne pehmenevät nopeasti.
Laita kasteltu arkki tarjottimelle.
Laita riisipaperiarkin keskelle riisivermicelliä, salaatinlehti, yrttejä, katkarapuja ja kurkkusuikaleita.
Käännä arkki puoleen väliin asti rullalle ja käännä sitten molemmilta reunoilta osiot rullan keskelle ja jatka kääntämistä rullaksi.
Nosta tarjoiluvadille. Älä laita rullia päällekkäin.
Valmista seuraksi dippikastike.
Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Mittaa joukkoon kalakastike, sokeri, hienonnettu chilipaprika, hienonnetut valkosipulinkynnet ja vesi.
Sekoita ja tarkista maku.
Tarjoa kääryleiden kanssa.
Reseptin laatinut:
Reseptin tarjoaa:
Kauppapuutarhaliitto Ry

- Annoksia: 12
- Valmistusaika: 40 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: juhlat, perheelle
Rapu-kasvistäytteiset riisipaperirullat
Ainekset
- vesi - 1,4 l
- lasinuudeli - 100 g
- salaatinlehti - 12
- tuore minttu - ½ ruukku
- tuore thai-basilika - ½ ruukku
- tuore korianteri - ½ ruukku
- katkarapu - 170 g
- kurkku - ½
- riisipaperiarkki - 12
- sitruuna - 1
- kalakastike - 2 rkl
- sokeri - 1 rkl
- punainen chilipaprika - ½
- valkosipulinkynsi - 1
Allergeenit
- katkarapu