1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua, keskiarvo: 4,64 / 5)
Ladataan...

Uunissa valmistettu lohi on helppotekoinen ja aina takuuvarmasti herkullinen ruoka. Tässä ohjeessa on käytetty Nordicin kerman kaltaista maidotonta kasvirasvavalmistetta.  Voit korvata tuotteen myös ruoka- tai kuohukermalla.

Punaista pestolohta

n. 1 kg lohifilee
100-150 g punaista pestoa
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl Nordic Ruoka 15 % maustamaton
1-2 tl kuivattuja yrttejä (esim. lipstikkaa, rakuunaa tai timjamia)

Laita lohifilee uunivuokaan ja hiero pintaan punaista pestokastiketta ja
hienonnettuja valkosipulinkynsiä.
Sekoita Ruoka 15% ja kuivatut yrtit.
Kaada neste kalan päälle.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes lohi on kypsää.

Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.