1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Lapsiperheen kala taitaa useimmiten olla seitä. Hyväähän se onkin,
eikä tarvitse ruotoja varoa pienimpien kohdalla. Laitoin uunivuokaan
sulia seipaloja, maustoin suolalla ja sitruunapippurilla. Kalojen
päälle leikkasin tomaattisiivut. Keitin perus-valkokastikkeen, johon
kippasin mukaan pakastepinaattia ja lopuksi vielä juustoraastetta.
Valmiin soossin maustoin suolalla.

Pinaattigratinoitu uunisei

Sitten vain kastike kalojen päälle
ja vuoka uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Tässä vielä ohje tuohon bechamel-kastikkeeseen:

70-80 g margariinia
n. desi vehnäjauhoja
1 litra maitoa
suolaa

Sulata
rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot, älä ruskista. Lisää maito ja
sekoita koko ajan, ettei jää klimppejä. (Lisää pakastepinaattia maun
mukaan.) Hauduttele miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Mausta
valmis kastike suolalla. 

Yhdelle 400 g kalapaketille puolikas
määrä kastiketta riittää. Itse laitoin puolikkaaseen määrään 150 g
pinaattia ja juustoraastetta mutu-tuntumalla.