1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Pestolla saa helposti herkullista makua kalaruokiin.
Tämä ateria sopisi myös pääsiäisajan ruokapöytään.
Röstiperunoihin voit raastaa mieleisiäsi juureksia.
Kala on paistettu Look-kalapussissa, joka on pitkänmallinen. Kala on kätevä sujauttaa pussiin myös esimerkiksi vihannesten kanssa.
Lopputuloksena on mehevä ruoka, eikä ruoanvalmistuksesta koidu turhaa tiskiä.

Pesto-lohi

n. 1 kg painoinen lohifile
3 isoa valkosipulinkynttä murskana
1 dl Barillan Pesto Genovese -pestoa

Hiero lohifileen pintaan murskatut valkosipulinkynnet, sekä pestokastike.Pesto-lojo
Laita kala Look-kalapussiin.
Leikkaa pussin kulmasta pala pois, varmista, että ilma-aukko on yläkulmassa, jottei neste valu uunipellille.
Tarkista myös, ettei pussi kosketa uunin grillivastuksia.

Kypsennä kalaa 175-200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Valmista kalan kypsyessä röstiperunat.

Röstiperunat

300-400 g perunaa karkeaksi raastettuna
300 g porkkanaa karkeaksi raastettuna
1-2 varsisellerin vartta raastettuna
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 muna

Sekoita ainekset tasaiseksi, paista kuumassa paistin- tai lettupannussa rasvassa molemmin puolin pari minuuttia per puoli.

Tarjoa röstiperunat pesto-lohen kanssa.

Kastikkeeksi sopii yrteillä maustettu ruoanvalmistusjugurtti tai creme fraiche.