1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Uunilohi on mainio valinta, sillä sen valmistus on helppoa ja kärytöntä.
Lohi kypsyy samalla pellillä maalaislohkoperunoiden kanssa ja seuraksi voit höyryttää tai keittää parsakaalia.

Perinteinen uunilohi ja maalaislohkoperunat
4 annosta

800 g lohifilee
¾ tl suolaa
cayennepippuria

Pinnalle:
tilliä
sitruunaviipaleita

Maalaislohkoperunat:
1 kg perunoita
½ dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
¾ tl suolaa
ripaus cayennepippuria

Lisäksi:
vettä
ripaus suolaa
300 g parsakaalia

Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin
leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja poista ruodot tarvittaessa ruotopihdeillä.
Ripottele pinnalle suolaa ja cayennepippuria varovasti annostellen.

Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi.
Sekoita joukkoon öljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja cayennepippuri.
Laita perunat samalle uunipellille kalafileen viereen. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia, tai kunnes kala on kauniin värinen ja perunat kypsiä.

Tarjoa seuraksi höyrytettyä tai keitettyä parsakaalia. Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja kiehauta suolalla maustetussa vedessä, kunnes se on hieman kypsynyt, mutta siinä on vielä puruvastusta.

Reseptin laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.