1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 4,22 / 5)
Ladataan...

Maki-sushit valmistuvat helposti isommallekin joukolle. Varaa käyttöösi bambumatto, jolla käärit rullat vaivatta. Leikkaa terävällä veitsellä siisteiksi annospaloiksi. Kasvis-makeihin voit laittaa vaikkapa kesäkurpitsaa, avokadoa, porkkanaa tai muita lempikasviksia.

Maki-sushit
noin 48 annospalaa

2 ½ dl sushiriisiä
4 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
3 rkl riisiviinietikkaa

Lisäksi:
5 arkkia merilevää
noin 100 g graavikirjolohta
pala kurkkua suikaleina tai pieninä kuutioina

Lisäksi:
makeaa soijakastiketta
säilöttyjä sushi-inkiväärilastuja
wasabia

Aloita huuhtelemalla sushiriisi.
Valuta veden alla kunnes riisistä irtoaa kirkasta vettä.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.
Laita riisi laakealle, mielellään muoviselle vadille, jotta se jäähtyy pian.
Lisää joukkoon ripaus suolaa, sokeria ja riisiviinietikkaa. Sekoita hyvin.
Laita merileväarkit yksi kerrallaan bambumaton päälle siten, että mattapinta on ylöspäin.
Levitä ¾ osa arkille riisiä.
Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne arkin alkupään reunalle koko pituudeltaan.
Laita päälle ohuita kurkkusuikaleita.
Kääri bambumattoa apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi ja leikkaa annospaloiksi terävällä veitsellä.

Tarjoa seuraksi makeaa soijakastiketta, säilöttyjä inkiväärilastuja ja wasabia.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.