
- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 20 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 20 minuuttia
- Annos: neljälle
Loimulohi-katkarapusalaatti ja wasabi-jogurttikastike
Ainekset
- Vihreäkeiju jääsalaatti - 1 pss
- loimulohi - 300 g
- kurkku - 1
- katkarapu - 200 g
- limen puristettu mehu - 1
- limepippuri
- punainen chilipaprika - 1
- cantaloupemeloni - ½
- kananmuna - 3
- Jogurttikastike:
- turkkilainen jogurtti - 3 dl
- kreikkalainen jogurtti - (vaihtoehto)
- Vihreäkeiju korianteri - ½ ruukku
- limepippuri
- limen mehu - ½
- wasabi - 1 tl
Täyttävä ja tyylikäs salaatti voi olla myös helppotekoinen. Valmista tämä salaatti vaikkapa kevyeksi lounaaksi tai illanistujaissalaatiksi.
Loimulohi-katkarapusalaatti ja wasabi-jogurttikastike
3-4 annosta
1 pss Vihreäkeiju jääsalaattia
300 g loimulohta
1 kurkku
200 g katkarapuja
1 limen puristettu mehu
limepippuria myllystä
pala punaista chilipaprikaa tai maun mukaan
½ pieni cantaloupemeloni
3 keitettyä kananmunaa
Jogurttikastike:
3 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
½ ruukkua Vihreäkeiju korianteria
limepippuria myllystä maun mukaan
½ limen puristettu mehu
1 tl wasabia tai maun mukaan
Laita jääsalaatti tarjoiluvadille tai jaa annoslautasille.
Paloittele joukkoon loimulohi.
Laita sulaneet, valutetut katkaravut kulhoon ja purista joukkoon limen mehua. Mausta kevyesti limepippurilla.
Hienonna joukkoon chilipaprikaa.
Sekoita tasaiseksi.
Paloittele cantaloupe-meloni ja lohko keitetyt, kuoritut munat.
Koristele salaatti katkaravuilla ja cantaloupe-melonilla, sekä munanlohkoilla.
Valmista seuraksi kastike.
Mittaa jogurtti kulhoon ja hienonna joukkoon korianteria.
Mausta kevyesti limepippurilla.
Purista joukkoon limen mehu ja sekoita lopuksi joukkoon wasabi. Tarkista maku. Lisää wasabia, jos haluat voimakkaan makuisen kastikkeen.
Tarjoa jogurttikastike salaatin kanssa.
Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Tästä löydät kaikki VIHREÄKEIJU reseptit
Tutustu VIHREÄKEIJU yrtteihin ja salaatteihin
Uusimpia Vihreäkeiju reseptejä:

- Annoksia: 4
- Valmistusaika: 20 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 20 minuuttia
- Annos: neljälle
Loimulohi-katkarapusalaatti ja wasabi-jogurttikastike
Ainekset
- Vihreäkeiju jääsalaatti - 1 pss
- loimulohi - 300 g
- kurkku - 1
- katkarapu - 200 g
- limen puristettu mehu - 1
- limepippuri
- punainen chilipaprika - 1
- cantaloupemeloni - ½
- kananmuna - 3
- Jogurttikastike:
- turkkilainen jogurtti - 3 dl
- kreikkalainen jogurtti - (vaihtoehto)
- Vihreäkeiju korianteri - ½ ruukku
- limepippuri
- limen mehu - ½
- wasabi - 1 tl