1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tämä ruoka on valmistettu helposti uunissa.
Brunon valikoimissa on kätevä Perhospaperi, joka on rasvaa läpäisemätön pergamiinipaperi.
Paperi kastellaan juoksevan veden alla läpimäräksi ja rutistellaan ylimääräinen vesi pois.
Haluttu raaka-aine kääritään kostean paperin sisään ja kypsennetään uunissa pellin päällä.
Nyyttiin voi koota lihan/kalan/broilerin ja lisäkkeet, jolloin saa samalla valmistettua vaikka koko aterian.

Lohta ja äyriäisiä Perhospaperinyytissä 5 annosta

1 pieni purjo
1 iso keltainen paprika
tilkka öljyä
ripaus suolaa

1 kg lohifilettä
suolaa myllystä
sitruunapippuria
n. 200 g katkarapuja tai äyriäissekoitusta

50 g voita
2 valkosipulinkynttä murskattuna
ruohosipulia

Halkaise purjo pituussuunnassa ja huuhtele hyvin lehtien väleistä.
Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi, viipaloi myös huuhdeltu paprika.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla, paista purjoa ja paprikaa hetki, mausta ripauksella suolaa. (Voit laittaa kasvikset ”pakettiin” myös ilman esikypsennystä.)

Ota rullasta reilun kokoinen pala kutakin annosta kohden Perhospaperia ja kastele ne märäksi veden alla. Puristele ylimääräinen vesi pois, avaa paperimytyt ja levitä ne tasaiselle alustalle.

Jaa paistetut kasvikset papereiden keskelle.

Leikkaa lohifile viiteen annospalaan ja nosta palat kasvisten päälle.
Rouhi pinnalle suolaa ja sitruunapippuria.
Ripottele pinnalle vielä äyriäisiä.

Sekoita keskenään voi, valkosipulimurska ja hienonnettu ruohosipuli.
Nypi rasvasta nokareita annosten päälle.

Kääri paperit sisältöineen tiukoiksi paketeiksi.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Tarjoa lisäksi paahdetuilla pinjansiemenillä maustettua perunasosetta ja yrteillä, sekä sitruunalla maustettua kermaviiliä tai creme fraichea.

Vinkki! Voit tarjota annokset nyytteinä, jolloin jokainen ruokailija avaa oman pakettinsa, tai voit nostaa nyyteistä avatut annokset lastalla lautasille.