1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua. Keskiarvo: 4,67/5)

Herbamare maustaa hävikkiruoat helpolla tavalla maistuviksi. Me päätimme toteuttaa Herbamaren kanssa täällä Hellapoliisissa hieman hävikkiruokareseptejä. Jokaiselta jää varmasti kaappiin ruokaa, josta ei riitä koko perheelle, mutta niitä voisi hyvin hyödyntää ruoanvalmistuksessa. Hävikkiruoka säästää luontoa ja kukkaroa. Miten sinä hyödynnät ylimääräiseksi jääneet ruoat?
Jäikö edelliseltä aterialta yli vihanneksia tai perunoita, entäpä paistettua kalaa tai vaikka kinkkusuikaleita? Tämä herkullinen ruokaisa munakas maistuu mainiolta ja valmistuu muutamassa minuutissa.

Lohi-perunamunakas
2 annosta

5 keskikokoista keitettyä perunaa tai kypsiä vihanneksia
200 g lämminsavulohta, paistettua lohta tai kinkkusuikaleita
1 pieni punasipuli
4 kananmunaa
½ dl vettä tai kermaa
tuoretta tilliä hienonnettuna tai muuta yrttiä
Herbamare Spicy pikant -yrttisuolaa
2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä

Lohi-perunamunakas

Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Murenna kala ja poista mahdolliset ruodot.
Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja laita perunat ja sipuli pannulle. Kääntele hetki, kunnes saavat hieman väriä. Lisää lohipalat ja kääntele hetki. Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon vesi tai kerma. Lisää joukkoon hienonnettu tilli ja mausta seos Herbamare Spicy pikant -yrttisuolalla. Kaada tämä seos pannulle muiden ainesten joukkoon ja työnnä massaa lastalla reunoilta keskelle päin, kunnes seos alkaa hyytyä. Tiputa hieman lämpötilaa ja anna kypsyä hiljalleen, kunnes munakasmassa on hyytynyt.

Tarjoa heti!

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä A. Vogel
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.