
- Annoksia: purkillinen
- Valmistusaika: 3day 0 h 0 min
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: illanistujaiset
Lasimestarin silli
Ainekset
- matjess-sillifilee - 4
- keltasipuli - 1
- punasipuli - (vaihtoehto)
- tuore inkivääri - pala
- Mausteliemi:
- vesi - 1 dl
- väkiviinaetikka - 1 dl
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri - 1 dl
- sinapinsiemen - 2 tl
- tähtianis - 1
- laakerinlehti - 1-2
- maustepippuri - 1 tl
- neilikka - muutama
Allergeenit
- kala
Lasimestarin silli on tuttu joulun alkupalapöydästä. Valmista hyvissä ajoin valmiiksi, viimeistään kolme päivää ennen tarjoilua.
Lasimestarin silli
1 purkillinen
4 matjess-sillifileetä
1 kelta- tai punasipuli
pieni pala tuoretta inkivääriä
1-2 porkkanaa
Mausteliemi:
1 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl sinapinsiemeniä
1 tähtianis
1-2 laakerinlehteä
1 tl maustepippureita
muutama neilikka
Aloita mausteliemestä.
Mittaa ainekset kasariin ja kiehauta.
Jäähdytä liemi.
Leikkaa matjess-sillifileet suupaloiksi.
Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
Kuori inkivääri ja porkkanat ja leikkaa suikaleiksi.
Laita ainekset kerroksittain lasipurkkiin ja kaada päälle jäähtynyt liemi.
Sulje purkki ja säilytä jääkaapissa.
Anna maustua 2-3 päivää ennen tarjoilua.