1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...


Kuhaa aasialaisittain

Leikkaa kalan ”pyllystä” päähän vatsa auki saksilla. Poista sisälmykset ja kidukset.

Kuhaa aasialaisittain

Suomusta
suomustusraudalla tai veitsellä pyrstöstä päähän päin. Järkevää olisi
suomustaa kala esim muovipussissa tai ainakin tiskialtaassa, jollet
halua siivota kalansuomuja vielä viikkojenkin päästä pitkin kaapin ovia
ja lattioita;)

Tein suomustettuun kalaan muutaman viillon veitsellä ja laitoin viiltoihin hieman hienonnettua valkosipulia.

Olisin
paistanut kalan pannulla, mutta valitettavasti mulla ei ollut niin
suurta pannua. Niinpä laitoin kalan uuniin grillivastuksella 200
asteeseen vajaaksi puoleksi tunniksi. Kaadoin kalan päälle hieman
kalakastiketta (nuoc mam).

Kuhaa aasialaisittain

Kuhaa aasialaisittain

Päälle paistelin pannulla öljyssä:

2 sipulia viipaleina
1 pieni purjo vinoina suikaleina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
parin sentin pätkä tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2 pientä punaista chiliä hienonnettuna (siemet poistettuina)
1-2 tl fariinisokeria

Maustoin
paistoksen kalakastikkeella, tilkalla riisiviinietikkaa, vettä ja
mustapippurirouheella. Nostelin seoksen kypsän kalan päälle ja laitoin
päälle vielä tuoretta korianteria.

Dippikastikkeeseen on todella
vaikea antaa mitään määriä, oikea maku löytyy vain maistelemalla.
Suuntaa-antavaksi sanoisin, että lähdetään liikeelle tästä:

0,5 dl vettä
1-2 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
2 tl sitruunamehua
2 punaista chiliä hienonnettuna (siemenet poistettuina)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Sekoita dipin ainekset sekaisin pienessä kulhossa ja maistele sitä välillä. Lisää tarvittaessa edellä mainittuja aineksia.

Tarjoa riisin kanssa.