1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 4,17 / 5)
Ladataan...

Kirjolohimureke on maukas ja kauniin värinen mureke, jonka valmistat helposti leipävuoassa uunissa.

Kirjolohimureke

4-5 annosta

1 ½ kg kirjolohta fileenä
2 dl kermaa
2 munaa
1 tl suolaa
sitruuna- tai limepippuria
2 rkl vehnäjauhoja
½-1 ruukku tilliä

Jauha kalafileet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa hienoksi, lisää muut aineet ja jauha tasaiseksi.
Kaada murekeseos leivinpaperilla vuorattuun leipä- tai kakkuvuokaan ja paista 175-asteessa uunissa noin 30 minuuttia.
Voit laittaa murekemassan joukkoon tai väliin esimerkiksi pannulla paistettuja kantarelleja tai vihanneksia.
Kumoa kirjolohimureke ja tarjoa seuraksi remoulade- tartar- tai kermaviilikastiketta.
Jos haluat lämpimän kastikkeen, suurusta vehnäjauhoilla kalalientä ja mausta sitruunamehulla ja sitruunapippurilla.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.