1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (46 arvostelua. Keskiarvo: 3,70/5)

Lohi on ollut viime aikoina taas hyvinkin edullista. Kun kilohinta liikkuu kolmesta viiteen euroon, kannattaa pitää kalapäivä jos toinenkin. Kalahan on tutkitusti terveellistä ja monen ruokapöydässä sitä on valitettavan harvoin. Lohi on rasvainen kala ja siitä saa taatusti herkullista jo ihan vain pannulla paistaen. Mausteeksi riittää suola ja pippuri, mutta seuraksi käy eksoottisemmatkin mausteet.
Uunissa valmistettuna lohi syntyy helposti itsekseen.

Kermainen uunilohi
n. 6 annosta

300 g kasvissekoitus (porkkana, keltainen porkkana, ohut papu)
n. 1,2 kg lohifileetä
suolaa
Orange Pepper -mausteseosta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl ruokakermaa
100 g kylmäsavulohi tuorejuustoa

Laita uunivuokaan kasvissekoitus.
Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja nosta kasvisten päälle.
Mausta kala suolalla ja Orange Pepper -mausteseoksella.
Sekoita keskenään ruokakerma ja kylmäsavulohi tuorejuusto.
Kaada seos vuokaan kalan päälle.
Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Tarjoa seuraksi pariisinperunoita tai perunasosetta.
Koristele annos appelsiinilohkolla tai -viipaleella.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.